PDA

View Full Version : Proszę o pomoc problem z dźwiękiem



DexterMax
05-27-2013, 05:11 AM
Witam mam pewien problem z grą a dokładnie gdy podczas rundy rozpęta się lekka zadyma od razu wszystkie dźwięki zaczynają nakładać się na siebie (takie 20x echo) co potem skutkuje jakimś błędem i wywala do loby ale nie zawsze.
Sterowniki do karty dźwiękowej najnowsze
proszę o pomoc bo takie echo naprawdę przeszkadza

Graphoman
05-28-2013, 08:18 AM
Mam dokładnie taki sam problem.
Kiedyś tego nie było, grałem przez jakiś czas, ale teraz przez to swoiste "cięcie się" dźwięku (słyszę wszystko z opóźnieniem, strzały są ponakładane) nie da się grać.

BlakeSXS
06-01-2013, 08:59 PM
ja mam identycznie, u siebie wyciszyłem do 0 dźwięki gry i nie zacina, ale to tylko tymczasowe rozwiązanie, na dłuższą metę gra bez dźwięku jest uciążliwa. ponadto podczas rozmowy z graczami ich głos również nakłada się na siebie i mimo, że mówi jedna osoba powstaje straszne echo, którego nie da się zrozumieć. stery głosu i grafy najnowsze.
ma ktoś jakiś pomysł??

wilqziom
06-03-2013, 03:51 PM
mam to samo czy jakis admin/mod mógłby ruszyć pupe i przypiąć rozwiazanie tego zdublowanego problemu- game support?

[CM] Zatocek
06-04-2013, 02:27 PM
mam to samo czy jakis admin/mod mógłby ruszyć pupe i przypiąć rozwiazanie tego zdublowanego problemu- game support?

Wszelkie problemy z grą najlepiej rozwiązywać kontaktując się z naszą Pomocą Techniczną >> http://ghost-recon.ubi.com/ghost-recon-online/pl-PL/support/contact.aspx

Jeśli stosując wskazówki naszej obsługi rozwiążecie dany problem, to zachęcam do stworzenia wątku, w którym opiszecie wszystkie podjęte kroki. Taki wątek na pewno będzie pomocny dla innych graczy.
Warto go także odpowiednio zatytułować stosując prefiks [ROZWIĄZANIE].

Wkrótce postaram się przejrzeć listę wątków odpowiednio tagując te, które zawierają wskazówki innych graczy. Bardzo dziękuję za tę sugestię. :)

wilqziom
06-05-2013, 09:24 PM
nie mam info dalej ;(

xsiondz
07-18-2013, 11:39 PM
Zatocek: problem z zapętlaniem się dźwięku i jednoczesnym spadkiem FPS u mnie nie został rozwiązany przez PT Ubi więc czy słowo "najlepiej" dobrze tu pasuje niestety wątpię

[CM] Zatocek
07-19-2013, 09:35 AM
Oczywistym jest, że nie wszystkie problemy z grą można łatwo wyeliminować. Istnieją również takie przypadki, gdy problem jest bardziej zawiły, a pewien odsetek zgłoszeń może wymagać nawet korekty samej gry. Zapewniam jednak, że zarówno programiści gry, jak i nasza obsługa dokładają wszelkich starań, aby na bieżąco rozwiązywać problemy graczy.

Johnny Ghost
07-21-2013, 02:01 PM
Mam to samo, nie mam pojęcia jak to rozwiązać. Jakieś postępy ?

xsiondz
07-22-2013, 06:59 AM
Zadnych. Co gorsza (mniej więcej od 25.07) podobne probblemy z dźwiekiem zaczęły mi sie pojawiać na komputerze na którym do tej pory tego problemu nie było. Tyle ze różnica jest taka że na komp1 - problem jest od 1 meczu a na komp 2 - po 2-4 meczach. Podam konfiguracje może ktoś zidentyfikuje "wspólny elemnt" Sądzę, że nie jest nim karta deźwiekowa (co byłoby najbardziej oczywiste)
KOMP 1 (stacjonarny)
- Win 7 64 PL (wszystkie aktualizacje)
- płyta główna Asus M4N82 Deluxe
- AMD Athlon II X2 250 3.0GHz
- RAm: 8 Gb DDR2 (800)
- grafika GF 650Ti
- zasilacz ASUS 500W
- dźwiek onboard Realtek lub Creative XFi ExtremeGamer)

Komp2
Asus - laptop
- Win 7 64 Pl (wszystkie aktualizacje)
- IC i7
- 4 Gb DDR3
- GF 540 M
- dźwiek: Realtek

Pozdrawiam

Willux
01-09-2014, 08:08 PM
Witam

Mam identyczny problem jak wszyscy wyżej już od dawna. Wszystko jest dobrze jeżeli się wyłączy dźwięk, nawiasem mówiąc przyzwyczaiłem się do tego i nie przeszkadza mi to. Ale chce zgłosić ten problem tak aby zwrócić na niego uwagę supportu i pokazać że jest on tak samo ważny jak projektowanie kolejnych pakietów za GC.

Problem nie ustąpił mimo reinstalacji systemu (nie zrobiłem go ze względu na jakąś nie działającą grę po prostu windowsy tak mają ). Sterowniki aktualne wszystkie, nie ma problemu z innymi grami ani programami.
Kompletna specyfikacje software jak i hardware http://sasuke.cba.pl/Report.txt
Do supportu pisałem, lecz cała sprawa rozbiła się o to że mogę mieć problemy z lagami. Przypuszczam że nie dogadaliśmy się. Proszę support o rozwiązanie tego problemu na forum w tym wątku lub przynajmniej próbę pomocy.

Szelma
01-11-2014, 11:54 PM
Mozecie pokazac zakladke zaawansowane z "dźwiek" w panelu sterowania ???(odtwarzanie) Moze porownamy.
Panel sterowania> Dźwiek>Odtwarzanie>dwuklik na domyslne urzadenie>>zaawansowane >> screen z tego.
Jak mozecie jeszcze wersje driverow realteka.

Willux
01-12-2014, 10:51 AM
Witam
http://sasuke.cba.pl/1.jpg
Karta dźwiękowa: Realtek ALC887 @ ATI SB750 - High Definition Audio Controller
Realtek High Definition Audio
Wersja 6.0.1.7004
AMD High Definition Audio Device
Wersja 7.12.0.7717

Szelma
01-12-2014, 11:03 AM
Willux mozesz pokazac zakladke zaawansowane?
edit: ok juz smiga.
Moglbys przestawic na 16 bitowe 44100 Hz jakosc cd i sprawdzic czy sie cos zmienilo?

Willux
01-12-2014, 12:08 PM
Tak jak by mniej chciało walić tym echem ale to może być moje subiektywne wrażenie. No ale pomyślmy logicznie wszystkie gry działają nawet te od Ubi np "Tom Clancy's Splinter Cell® Blacklist™" programy też więc wnioski same się nasuwają. GRO nie jest kompatybilne z naszymi kartami dźwiękowymi. My nic z tym nie zrobimy.

Edit. Wyszły jakieś nowe sterowniki do karty realtek 11.11.2013 właśnie je pobieram. Zainstaluje i zobaczymy czy to zmieni sytuacje

Szelma
01-12-2014, 12:13 PM
Czyli nie rozwiazalo to twojego problemu z gra?
Wiem ze nie tylko gro tak ma niektore gry sie nie wlacza bez odp probkowania, open all itp.

Willux
01-12-2014, 12:56 PM
Niestety nie rozwiązało to problemu. Owszem już nie raz spotykałem się z tego typu problemem jeszcze na starej skrzynce. Ale w takiej sytuacji wystarczyło wyłaczyc akceleracje sprzętową i wszystko śmigało. Na Win 7 niestety tego nie ma.